Omáčka Cumberland recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 0,5 ks pomeranč 2 lžíce rajčatový protlak 0,75 hrnků brusinky 1 lžíce dijonská hořčice 1 špetka mletý zázvor 1 kapka worcester 2 lžíce rybízová marmeláda 1 kapka ocet balzamiko
Postup Omáčka Cumberland
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nasypeme brusinky (asi ¾ hrnku), asi 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce rybízové marmelády a lžíci dijonské hořčice. Dochutíme kapkou worcesteru a balzamikového octa a necháme zavařit
Mezitím oškrábeme kůru z půlky pomeranče, nakrájíme ji na drobné kostičky a přisypeme do hrnce. Z pomeranče vymačkáme do omáčky šťávu. Chvilku povaříme, dochutíme ještě špetkou mletého zázvoru
Omáčku Cumberland necháme vystydnout a můžeme podávat, hodí se ke studeným paštikám a masům, ke zvěřině apod
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!