Omáčka Cumberland recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

0,5 ks pomeranč
2 lžíce rajčatový protlak
0,75 hrnků brusinky
1 lžíce dijonská hořčice
1 špetka mletý zázvor
1 kapka worcester
2 lžíce rybízová marmeláda
1 kapka ocet balzamiko

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nasypeme brusinky (asi ¾ hrnku), asi 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce rybízové marmelády a lžíci dijonské hořčice. Dochutíme kapkou worcesteru a balzamikového octa a necháme zavařit

  2. Mezitím oškrábeme kůru z půlky pomeranče, nakrájíme ji na drobné kostičky a přisypeme do hrnce. Z pomeranče vymačkáme do omáčky šťávu. Chvilku povaříme, dochutíme ještě špetkou mletého zázvoru

  3. Omáčku Cumberland necháme vystydnout a můžeme podávat, hodí se ke studeným paštikám a masům, ke zvěřině apod

  4. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!