Jahodový koláč se želatinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

16 ks jahody
1 balíček piškoty
10 g želatina
200-250 ml smetana ke šlehání
1 ks piškotový korpus
jahodová marmeláda
400 g jahodový jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Ve formě upečeme nízký piškotový korpus, po vychladnutí ho vyklopíme a rozkrojíme a namažeme jahodovou marmeládou. Můžeme použít i koupený korpus, rozříznout jej a namazat.

  2. Formu po stranách vyložíme obyčejnými nebo cukrářskými piškoty a vložíme zpět namazaný korpus. Vyšleháme si smetanu a můžeme i nemusíme přidat ztužovač. Připravíme si želatinu podle návodu na sáčku.

  3. Do mísy dáme jogurt, přidáme vlažnou želatinu a rozmícháme. Lehce vmícháme i smetanu a směs nalijeme do formy. Případně pokryjeme ještě vrstvou želatiny a ozdobíme jahodami. Jahodový koláč dáme vychladit do lednice.

  4. Ztuhlý jahodový koláč se želatinou nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!