Výborná buchta s Margotkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
10 dkg cukr
2 ks vejce
máslo
10 dkg máslo
2 - 4 lžíce rum
1 ks žloutek
1 hrnek cukr krupice
čokoláda na vaření
2 hrnky polohrubá mouka
1 ks smetana ke šlehání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
olej na vymazání
mouka na vysypání
1 hrnek tyčinka Margot
Postup Výborná buchta s Margotkou
Postup přípravy receptu
-
Polohrubou mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Přidáme vejce, smetanu a nastrouhanou velkou Margotku. Pokud bude těsto příliš husté, přidáme trochu mléka
Plech si vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme moukou. Buchtu pečeme v troubě při 180 °C, asi 20 minut., až bude buchta narůžovělá
Mezitím než se buchta upeče, připravíme si krém. Nejprve si rozpustíme máslo, přidáme žloutek, cukr a rum. Vzniklý krémem buchtu za horka polijeme, krém rozetřeme a necháme vsáknout. Buchtu necháme vychladnout a poté ji polijeme polevou z rozpuštěné čokolády na vaření a másla. Buchtu dáme odležet do lednice nebo jinam do chladu
Výbornou buchtu s Margotkou nakrájíme a podáváme jako vynikající moučník například ke svačině.