Výborná cibulačka s vínem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
750 ml vývar
50 g máslo
500 g cibule
kmín
100 g čedar
1 ks bageta
2 ks bobkový list
2 dl bílé víno
1 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka

  2. Máslo rozpustíme ve velkém hrnci a cibuli osmažíme na mírném plameni, až má hnědou barvu. Smažíme pomalu a dlouho, cibule je hotová asi za 20 minut

  3. Osmaženou cibuli posypeme hladkou moukou a promícháme. Přilijeme bílé víno a za stálého míchání vaříme asi 2 - 3 minuty. Vše zalijeme vývarem

  4. Polévku cibulačku ochutíme solí, pepřem, kmínem a bobkovými listy. Polévku vaříme pozvolna asi 30 minut

  5. Bagetu nakrájíme na kolečka a opražíme na pánvi dozlatova. Čedar nastrouháme na jemno

  6. Cibulačku s vínem rozlijeme do hlubokých talířů, poklademe 2 - 3 plátky bagetky, posypeme sýrem a horkou podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!