Výborná bramboračka s hříbky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
2 - 3 lžíce olej
sůl
3 ks brambory
majoránka
2 ks cibule
1/4 ks celer
2 ks mrkev
2 ks petržel
2 lístky bobkový list
2 lžíce hladká mouka
1,5 l zeleninový vývar
2 - 3 ks čerstvé houby
mletý černý pepř
Postup Výborná bramboračka s hříbky
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme - brambory oloupeme, mrkev s petrželí oškrábeme, celer s cibulí a česnekem také zbavíme slupky. Větší nasbírané houby očistíme hadříkem, zbavíme nepěkných částí a klobouk i nohu nakrájíme na drobné kousky
Ve velkém hrnci rozpálíme olej, vsypeme nadrobno nasekanou cibuli a orestujeme. Osmaženou cibulku zasypeme moukou, kterou za stálého míchání opražíme. Do hrnce přisypeme na kostky nakrájenou mrkev, celer, petržel, houby i brambory a zalijeme vodou (lépe vývarem)
Obsah v hrnci na polévku zasypeme solí, přidáme bobkový list, trochu mletého pepře a dáme vařit. Bramboračku s houbami vaříme asi 20 - 30 minut, až je vše měkké
Na závěr bramboračku dochutíme rozemnutou majoránkou a prolisovaným česnekem
Pokud by byla polévku málo hustá, můžeme ji ještě zahustit hotovou jíškou, případně uvařeným a rozmixovaným bramborem. Podle potřeby dosolíme a dopepříme
Bramboračka s hříbky chutná nejlépe s krajícem čerstvého chleba
Tato polévka není nijak finančně náročná. Až 6 porcí bramboračky s houbami tak připravíme za pouhých 30 Kč.