Jahodový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 120 g máslo mléko 1 balíček prášek do pečiva 60 g cukr moučka 500 g hladká mouka náplň 1 750 g jahody džem náplň 2 60 g cukr moučka 3 dl smetana ke šlehání
Postup Jahodový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme s kypřícím práškem a cukrem. Směs rychle promneme s máslem a přidáme podle potřeby trochu mléka. Vypracujeme hladké těsto.
Takto připravené těsto rozdělíme do 2 koláčových forem o průměru 27 cm, povrch urovnáme, upečeme v horké troubě a necháme vychladnout.
Jeden korpus potřeme džemem, ozdobně poklademe půlkami jahod. Druhý koláč potřeme ušlehanou smetanou smíchanou s cukrem a zbytkem nakrájených jahod. Na takto připravený korpus položíme ten první.
Hotový jahodový koláč necháme ztuhnout. Pak jej nakrájíme a můžeme podávat. Podle potřeby můžeme do smetany přidat ztužovač šlehačky.