Jahodový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
120 g máslo
mléko
1 balíček prášek do pečiva
60 g cukr moučka
500 g hladká mouka
náplň 1
750 g jahody
džem
náplň 2
60 g cukr moučka
3 dl smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme s kypřícím práškem a cukrem. Směs rychle promneme s máslem a přidáme podle potřeby trochu mléka. Vypracujeme hladké těsto.

  2. Takto připravené těsto rozdělíme do 2 koláčových forem o průměru 27 cm, povrch urovnáme, upečeme v horké troubě a necháme vychladnout.

  3. Jeden korpus potřeme džemem, ozdobně poklademe půlkami jahod. Druhý koláč potřeme ušlehanou smetanou smíchanou s cukrem a zbytkem nakrájených jahod. Na takto připravený korpus položíme ten první.

  4. Hotový jahodový koláč necháme ztuhnout. Pak jej nakrájíme a můžeme podávat. Podle potřeby můžeme do smetany přidat ztužovač šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!