Jahodový dort z lineckého těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
14 dkg máslo
2 ks žloutek
7 dkg cukr krupice
21 dkg hladká mouka
poleva
2 ks bílek
2 lžíce cukr moučka
náplň
400 g jahody
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, máslo a žloutky utřeme do pěny. Pak přidáme mouku a vypracujeme hladké a pevné těsto. Dortovou formu vymažeme. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Těsto vymačkáme do připravené formy a dáme jej upéct asi 30 minut.

  3. Jahody očistíme a nakrájíme na půlky. Pak je klademe na upečený korpus. Z bílků ušleháme sníh, do kterého přidáme moučkový cukr. Sníh naneseme na jahody a dáme dopéct, aby bílek zezlátl.

  4. Jahodový dort z lineckého těsta necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!