Jahodovo malinový sorbet recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

400 g jahody
4 lístky máta
100 g cukr moučka
300 ml maliny
1 lžička pomerančová kůra
2 ks bilek

Postup přípravy receptu

  1. Pro přípravu tohoto sorbetu můžete použít čerstvé nebo mražené ovoce, je to jedno. Maliny a očistěné jahody rozmixujeme, pak pridáme pomerančovou šťávu a trochu nastrouhané kůry a cukr moučku

  2. Z bílků vyšleháme sníh, který pak přimícháme ke směsi. Směs dáme zmrazit a každou půl hodinu to vymixujeme a dáme zpátky do mrazáku. Tento postup opakujeme 3 hodiny

  3. Při podávaní ozdobíme sorbet lístkem čerstvě natrhané máty. V létě je jahodovo malinový sorbet skvělé osvěžení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!