Jahodovo malinový sorbet recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 400 g jahody 4 lístky máta 100 g cukr moučka 300 ml maliny 1 lžička pomerančová kůra 2 ks bilek
Postup Jahodovo malinový sorbet
Postup přípravy receptu
-
Pro přípravu tohoto sorbetu můžete použít čerstvé nebo mražené ovoce, je to jedno. Maliny a očistěné jahody rozmixujeme, pak pridáme pomerančovou šťávu a trochu nastrouhané kůry a cukr moučku
Z bílků vyšleháme sníh, který pak přimícháme ke směsi. Směs dáme zmrazit a každou půl hodinu to vymixujeme a dáme zpátky do mrazáku. Tento postup opakujeme 3 hodiny
Při podávaní ozdobíme sorbet lístkem čerstvě natrhané máty. V létě je jahodovo malinový sorbet skvělé osvěžení.