Treska s kurkumovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 500 ml vývar máslo 200 ml smetana 1 lžíce hořčice 1/2 ks pórek 1 ks mrkev 800 g treska 1 lžíce med 2 ks šalotka 1 lžíce kurkuma 100 ml bílé víno citronová šťáva mletý černý pepř 150 g cherry rajčata
Postup Treska s kurkumovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce a zakapeme citronovou šťávou. Oloupanou šalotku a česnek jemně usekáme. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Omytá rajčátka rozkrojíme na poloviny
Porce ryby
" target="_blank" title="Sůl neškodí ">osolíme, opepříme a z obou stran opečeme v hlubší pánvi na části másla dozlatova. Potom rybu vyjmeme a uchováme na teple
K výpeku přidáme druhou část másla, na kterém necháme zesklovatět šalotku a česnek. Pak přilijeme víno a vývar a na mírném ohni necháme tekutinu zredukovat asi na polovinu. Nyní vmícháme hořčici, med a kurkumu, vše za stálého míchání přivedeme k varu a přidáme pórek, mrkev a rajčátka. Omáčku se zeleninou povaříme asi 10 minut a nakonec ji zjemníme smetanou
Opečenou tresku rozdělíme na porce, přelijeme kurkumovou omáčkou se zeleninou a podáváme s opečeným bramborem nebo kroketami
Treska s kurkumovou omáčkou je vhodným pokrmem i pro sváteční chvíle.