Treska s kurkumovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
500 ml vývar
máslo
200 ml smetana
1 lžíce hořčice
1/2 ks pórek
1 ks mrkev
800 g treska
1 lžíce med
2 ks šalotka
1 lžíce kurkuma
100 ml bílé víno
citronová šťáva
mletý černý pepř
150 g cherry rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce a zakapeme citronovou šťávou. Oloupanou šalotku a česnek jemně usekáme. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Omytá rajčátka rozkrojíme na poloviny

  2. Porce ryby

  3. " target="_blank" title="Sůl neškodí ">osolíme, opepříme a z obou stran opečeme v hlubší pánvi na části másla dozlatova. Potom rybu vyjmeme a uchováme na teple

  4. K výpeku přidáme druhou část másla, na kterém necháme zesklovatět šalotku a česnek. Pak přilijeme víno a vývar a na mírném ohni necháme tekutinu zredukovat asi na polovinu. Nyní vmícháme hořčici, med a kurkumu, vše za stálého míchání přivedeme k varu a přidáme pórek, mrkev a rajčátka. Omáčku se zeleninou povaříme asi 10 minut a nakonec ji zjemníme smetanou

  5. Opečenou tresku rozdělíme na porce, přelijeme kurkumovou omáčkou se zeleninou a podáváme s opečeným bramborem nebo kroketami

  6. Treska s kurkumovou omáčkou je vhodným pokrmem i pro sváteční chvíle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!