Jahodové řezy se želatinou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

cukr
6 vejce
300 - 400 ml mléko
200 g cukr moučka
200 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
250 g čerstvé jahody
1 ks červená želatina
mouka na vysypání
1 ks jahodový džem
1 ks vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem ušleháme do pěny a pak postupně přidáváme mouku. Těsto, které vznikne, nalijeme do vymazané a vysypané kulaté formy. Pečeme na 175 °C 25 - 30 minut v horkovzdušné troubě. Upečený korpus necháme vychladit

  2. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na plátky. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a pudink taktéž, jen přidáváme méně mléka, aby byl hustší. Můžeme ho trochu osladit

  3. Upečený korpus rozkrojíme na 3 patra. Spodní patro potřeme jahodovým džemem, další patro uvařeným pudinkem a na vrchní patro pokládáme jahody. Až bude korpus zaplněný jahodami až po okraj, zalijeme rozpuštěnou želatinou a necháme zatuhnout

  4. Jahodové řezy se želatinou necháváme v lednici nebo jinde v chladu proležet alespoň 2 hodiny. Potom nakrájíme a podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!