Jahodové řezy se želatinou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- cukr 6 vejce 300 - 400 ml mléko 200 g cukr moučka 200 g polohrubá mouka tuk na vymazání 250 g čerstvé jahody 1 ks červená želatina mouka na vysypání 1 ks jahodový džem 1 ks vanilkový pudinkový prášek
Postup Jahodové řezy se želatinou
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem ušleháme do pěny a pak postupně přidáváme mouku. Těsto, které vznikne, nalijeme do vymazané a vysypané kulaté formy. Pečeme na 175 °C 25 - 30 minut v horkovzdušné troubě. Upečený korpus necháme vychladit
Jahody omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na plátky. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a pudink taktéž, jen přidáváme méně mléka, aby byl hustší. Můžeme ho trochu osladit
Upečený korpus rozkrojíme na 3 patra. Spodní patro potřeme jahodovým džemem, další patro uvařeným pudinkem a na vrchní patro pokládáme jahody. Až bude korpus zaplněný jahodami až po okraj, zalijeme rozpuštěnou želatinou a necháme zatuhnout
Jahodové řezy se želatinou necháváme v lednici nebo jinde v chladu proležet alespoň 2 hodiny. Potom nakrájíme a podáváme ke kávě.