Jahodové řezy s kokosovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
8 ks vejce
4 lžíce voda
0.5 ks citron
1 hrnek cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek polohrubá mouka
0 balíčků kypřící prášek
0.5 hrnku kokosová moučka
krém
0 kostek máslo
0 hrnků mléko
0 ks citron
0 hrnků cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
0 hrnků kokosová moučka
3 lžíce vanilkový pudinkový prášek
na ozdobu
kokosová moučka
náplň
1 konzerva jahodový kompot
na potření
1 sklenice jahodový džem

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháme 2/3 moučkového cukru a vanilkový cukr. Žloutky a zbylý cukr vymícháme, přidáme vodu a citronovou kůru a následně sníh. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s 1/2 hrnku kokosu a práškem do pečiva. Těsto vylijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 195 °C. Po upečení necháme vychladnout.

  2. Připravíme náplň. Z mléka, vanilkového cukru, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za občasného míchání vychladnout. Do vychladlého krému postupně vmícháme změklé máslo, citronovou šťávu a kokos.

  3. Z upečeného plátu odstraníme opatrně papír a rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu natřeme jahodovým džemem, rozložíme jahody. Pokud máme čerstvé, tak je rozřízneme na poloviny, a rovnoměrně potřeme 2/3 náplně. Přikryjeme druhou půlkou plátu, potřeme zbylou náplní a posypeme kokosem. Kokos zlehka přitlačíme válečkem, aby neopadával.

  4. Jahodové řezy s kokosovým krémem podáváme jako sladkou tečku po dobrém obědě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!