Jahodové řezy s kokosovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 8 ks vejce 4 lžíce voda 0.5 ks citron 1 hrnek cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 hrnek polohrubá mouka 0 balíčků kypřící prášek 0.5 hrnku kokosová moučka krém 0 kostek máslo 0 hrnků mléko 0 ks citron 0 hrnků cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 0 hrnků kokosová moučka 3 lžíce vanilkový pudinkový prášek na ozdobu kokosová moučka náplň 1 konzerva jahodový kompot na potření 1 sklenice jahodový džem
Postup Jahodové řezy s kokosovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháme 2/3 moučkového cukru a vanilkový cukr. Žloutky a zbylý cukr vymícháme, přidáme vodu a citronovou kůru a následně sníh. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s 1/2 hrnku kokosu a práškem do pečiva. Těsto vylijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 195 °C. Po upečení necháme vychladnout.
Připravíme náplň. Z mléka, vanilkového cukru, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za občasného míchání vychladnout. Do vychladlého krému postupně vmícháme změklé máslo, citronovou šťávu a kokos.
Z upečeného plátu odstraníme opatrně papír a rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu natřeme jahodovým džemem, rozložíme jahody. Pokud máme čerstvé, tak je rozřízneme na poloviny, a rovnoměrně potřeme 2/3 náplně. Přikryjeme druhou půlkou plátu, potřeme zbylou náplní a posypeme kokosem. Kokos zlehka přitlačíme válečkem, aby neopadával.
Jahodové řezy s kokosovým krémem podáváme jako sladkou tečku po dobrém obědě.