Jahodové knedlíčky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g máslo
4 ks žloutek
100 g cukr moučka
cukr moučka
150 g hrubá mouka
250 g čerstvé jahody
rozpuštěné máslo
tmavá čokoláda
tvrdý tvaroh
1/2 balíčku bílý toastový chléb
150 g polotučný měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Jahody očistíme, opláchneme a necháme okapat

  2. Toastový chléb nakrájíme na velmi malé kostičky, které rozmělníme. Vmícháme, žloutky, tvaroh, změklé máslo, mouku a cukr. Ze směsi vypracujeme vláčné těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme 10 - 15 minut odležet

  3. Z těsta postupně tvoříme placičky, které plníme jahodami a řádně spojíme do tvaru knedlíčků. Tvrdý tvaroh a čokoládu nastrouháme a promícháme v poměru 1:1

  4. Jahodové knedlíčky vkládáme do vroucí vody a zvolna vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou

  5. Potom jahodové knedlíčky obalíme ve směsi tvarohu s čokoládou, pokapeme rozpuštěným máslem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!