Ananasová buchta s hruškami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 g máslo
500 ml voda
1 balíček prášek do pečiva
4 ks hruška
150 g polohrubá mouka
150 g celozrnná mouka
1 lžička kyselina citronová
150 g hnědý cukr
2 kelímky ananasová activia

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané hrušky nakrájíme na plátky. Ponoříme je do 500 ml vody smíchanou s 1 lžičkou kyseliny citronové

  2. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva. Máslo rozpustíme. Cukr utřeme s vejci. Přilijeme oba dva ananasové jogurty (můžete vyzkoušet i jinou příchuť) a rozpuštěné máslo. Těsto důkladně promícháme

  3. Ananasové těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Těsto poklademe plátky hrušek a plech vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Ananasovou buchtu s hruškami pečeme asi 40 minut

  4. Upečenou ananasovou buchtu s hruškami necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Buchtu zdobíme podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!