Amur v tomatu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce sůl
1 lžička solamyl
3 ks cibule
1 dl voda
1 ks rajče
4 lžíce kečup
3 kapky ocet balsamico
olivový olej
3 ks zelená paprika
2 špetky mletý černý pepř
2 špetky mletá pálivá paprika
4 porce amur - podkovy

Postup přípravy receptu

  1. Porce amura dobře osolíme, okořeníme a zakapeme olivovým olejem. Necháme dobře uležet

  2. Na rozpálenou hlubší pánev vložíme připravené porce amura a z jedné strany opečeme. Po otočení rybu zasypeme na proužky pokrájenou cibulí a zelenou paprikou, přidáme kousky rajčete a přikryjeme poklicí - necháme péct asi 5 minut. Pak přidáme kečup, podlijeme vodou rozmíchanou se solamylem a zakápneme tmavým octem balsamico. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 10 minut

  3. Amura podáváme s vařenými bramborami, které přeléváme tomatovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!