Amur se slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
1/4 ks celer
1 ks mrkev
1/2 ks petržel
5 dkg anglická slanina
citronová šťáva
chilli koření
worcesterská omáčka
mletý černý pepř
4 porce podkovy z amura

Postup přípravy receptu

  1. Amura si naporcujeme na podkovičky, které dobře omyjeme a osušíme. Porce okořeníme a zakapeme olivovým olejem. Necháme v chladu uležet. Kořenovou zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky

  2. Na rozpálený olej vložíme porce amura a opečeme z jedné strany. Při otáčení maso dobře osolíme, podložíme plátky slaniny a zasypeme cibulí a kořenovou zeleninou. Přikryjeme poklicí a necháme asi 10 minut opékat

  3. Před dokončením pokapeme porce amura se slaninou citronovou šťávou a worcesterskou omáčkou

  4. Amura se slaninou podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!