Jahodová marmeláda s vůní vanilky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1000 g jahody 600 g cukr krupice 2 balíčky vanilkový cukr kyselina citronová 1 balíček Gelfix 2:1
Postup Jahodová marmeláda s vůní vanilky
Postup přípravy receptu
-
Jahody opláchneme, zbavíme korunek a necháme okapat. Gelfix smícháme s vanilkovým cukrem
Jahody rozmixujeme a dáme do vyššího hrnce. Přidáme Gelfix a za občasného promíchání přivedeme k varu. Přidáme cukr i na špičku nože kyseliny citronové a důkladně promícháme. Uvedeme do varu a za stálého míchání 5 minut provaříme
Jahodovou marmeládou s vůní vanilky naplníme čisté sklenice, zavíčkujeme a v teple (zabalené do deky) necháme vychladnout.