Jahodová marmeláda s vůní vanilky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1000 g jahody
600 g cukr krupice
2 balíčky vanilkový cukr
kyselina citronová
1 balíček Gelfix 2:1

Postup přípravy receptu

  1. Jahody opláchneme, zbavíme korunek a necháme okapat. Gelfix smícháme s vanilkovým cukrem

  2. Jahody rozmixujeme a dáme do vyššího hrnce. Přidáme Gelfix a za občasného promíchání přivedeme k varu. Přidáme cukr i na špičku nože kyseliny citronové a důkladně promícháme. Uvedeme do varu a za stálého míchání 5 minut provaříme

  3. Jahodovou marmeládou s vůní vanilky naplníme čisté sklenice, zavíčkujeme a v teple (zabalené do deky) necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!