Cukeťáky s anglickou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
olej
sůl
2 ks vejce
2 - 4 lžíce strouhanka
10 ks brambory
1/2 balíčku majoránka
1 ks cuketa
1 lžička mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
2 plátky anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Silnější plátky (0,5 - 1cm) anglické slaniny nakrájíme na kostičky a na suché pánvi je vyškvaříme a necháme zcela vychladnout. Kostičky nesmí být tvrdé, ale krásně křupavé!

  2. Mladou cuketu i brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme k zelenině. Osolíme a necháme 15 minut "pustit" šťávu. Tu pak opatrně slijeme (vylijeme)

  3. Do směsi přidáme slaninu, vejce, majoránku i pepř a dobře promícháme. Pak teprve podle hustoty přidáme mouku i strouhanku a připravíme si polotuhé těsto. Ochutnáme a případně dochutíme solí

  4. Na rozpáleném oleji smažíme placky, horké je klademe na papírové utěrky, které odsají přebytečný olej

  5. Cukeťáky s anglickou jsou dobré potřené ostrým kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!