Jahodová bábovka s ovocným tvarohem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 120 g cukr 40 ml olej 3 ks vejce 80 ml mléko 300 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva náplň 6 lžic cukr 2 ks žloutek 120 ml mléko 200 g jahody 1 balíček vanilkový cukr 500 g polotučný tvaroh 1 balíček jahodový pudinkový prášek podle potřeby máslo na vymazání mouka na vysypání
Postup Jahodová bábovka s ovocným tvarohem recept
Postup přípravy receptu
-
Čisté jahody nakrájíme na malé kousky, které promícháme s tvarohem, jahodovým pudinkem, cukry, žloutky a mlékem podle potřeby.
Na těsto vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, přimícháme olej, mléko a naposledy mouku promísenou s práškem do pečiva.
Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou uhladíme trochu těsta, které přikryjeme tvarohovou náplní. Na tvarohovou náplň uhladíme zbytek těsta.
Bábovku pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C. Při pečení se řídíme naší troubou. Pokud jahodová bábovka s tvarohem tmavne, ale uvnitř je syrová, přikryjeme ji alobalem.
Jahodovou bábovku s ovocným tvarohem po vychladnutí nakrájíme a podáváme.