Jahodová bábovka s ovocným tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
120 g cukr
40 ml olej
3 ks vejce
80 ml mléko
300 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
náplň
6 lžic cukr
2 ks žloutek
120 ml mléko
200 g jahody
1 balíček vanilkový cukr
500 g polotučný tvaroh
1 balíček jahodový pudinkový prášek
podle potřeby
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Čisté jahody nakrájíme na malé kousky, které promícháme s tvarohem, jahodovým pudinkem, cukry, žloutky a mlékem podle potřeby.

  2. Na těsto vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, přimícháme olej, mléko a naposledy mouku promísenou s práškem do pečiva.

  3. Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou uhladíme trochu těsta, které přikryjeme tvarohovou náplní. Na tvarohovou náplň uhladíme zbytek těsta.

  4. Bábovku pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C. Při pečení se řídíme naší troubou. Pokud jahodová bábovka s tvarohem tmavne, ale uvnitř je syrová, přikryjeme ji alobalem.

  5. Jahodovou bábovku s ovocným tvarohem po vychladnutí nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!