Jáhly se zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks cibule 1 hrnek jáhly 1 ks bílé zelí 15 dkg uzená slanina 30 dkg uzená krkovice podle chuti mléko
Postup Jáhly se zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Tři cibule oloupeme a nakrájíme. Slaninu také nakrájíme. Uzené, třeba z krkovice, nakrájíme na kostky. Nakrájíme hlávkové zelí.
Cibuli, špek a uzené restujeme na rozehřátém oleji, až cibule zesklovatí.
Menší hrnek jahel (asi 2 dl) pořádně spaříme vroucí vodou.
Do pekáče dáme hlávkové zelí. Asi do 2/3 výšky pekáče, přidáme cibuli se špekem a uzeným, spařené jáhly a zalijeme mlékem do 2/3 pekáče. Vše pořádně promícháme a dáme do předehřáté trouby. Jáhly se zelím pečeme, dokud se nevyvaří všechno mléko. Asi 1 hodinu. Jáhly se zelím nesolíme. Uzené a špek jídlo osolí za nás.
Jáhly se zelím rozdělíme na talíře a podáváme.