Jáhly se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
1 hrnek jáhly
1 ks bílé zelí
15 dkg uzená slanina
30 dkg uzená krkovice
podle chuti
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Tři cibule oloupeme a nakrájíme. Slaninu také nakrájíme. Uzené, třeba z krkovice, nakrájíme na kostky. Nakrájíme hlávkové zelí.

  2. Cibuli, špek a uzené restujeme na rozehřátém oleji, až cibule zesklovatí.

  3. Menší hrnek jahel (asi 2 dl) pořádně spaříme vroucí vodou.

  4. Do pekáče dáme hlávkové zelí. Asi do 2/3 výšky pekáče, přidáme cibuli se špekem a uzeným, spařené jáhly a zalijeme mlékem do 2/3 pekáče. Vše pořádně promícháme a dáme do předehřáté trouby. Jáhly se zelím pečeme, dokud se nevyvaří všechno mléko. Asi 1 hodinu. Jáhly se zelím nesolíme. Uzené a špek jídlo osolí za nás.

  5. Jáhly se zelím rozdělíme na talíře a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!