Jahodový dezert Tivoli strada recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
40 g máslo
voda
2 balíčky jahody
2 - 3 lžíce cukr krupice
1 hrst cukr krupice
200 g čokoláda na vaření
500 g mascarpone
250 ml smetana ke šlehání
1 - 2 balíčky světlé BeBe sušenky
3 - 4 lžíce vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. V míse rozdrtíme sušenky najemno, nemusí být úplně na prášek. V kastrůlku si zvolna rozpustíme kvalitní čokoládu na vaření s kouskem másla nebo oleje na pečení. Rozpuštěnou čokoládu nalijeme do sušenkové drti a dobře promícháme

  2. Vezmeme si dortovou formu, či jakýkoliv střední hlubší pekáček, vymažeme kouskem másla a na dno pokládáme sušenkovou hmotu. Pěkně do tenké vrstvy. Korpus dáme do lednice na 30 minut ztuhnout

  3. Mascarpone ručně promícháme v míse a ochutíme cukrem. Množství cukru je na vás, ale doporučuji moc nesladit, mascarpone je samo o sobě nasládlé. V jiné míse vyšleháme smetanu ke šlehání a opatrně vmícháme do mascapone. Vše spojíme a krém urovnáme na vychlazený sušenkový korpus. Opět necháme v lednici ztuhnout

  4. Nakrájíme si jahody na půlky a vložíme do kastrolku. Zalijeme trochou vody. Pozor, jahody pustí šťávu! Přidáme špetku soli a ocukrujeme. Vše zahříváme, občas mícháme. V mističce rozpustíme ve vodě vanilkový pudinkový prášek, dobře promícháme, ať v něm nejsou hrudky. Když nám jahody změknou a začnou vonět, přidáme rozpuštěný pudinkový prášek a mícháme, dokud nezískáme krémovou hmotu. Odstavíme z plamene a ponoříme do dřezu napuštěného studenou vodou, aby krém rychleji vychladl. Stále mícháme

  5. Nakonec dezert Tivoli strada přelijeme jahodovou hmotou a necháme v lednici uležet minimálně 6 hodin

  6. Jahodový dezert Tivoli strada nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!