Jahodový cheesecake recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
1 ks vejce
100 g máslo
3 ks limetka
3 plátky želatina
250 ml smetana ke šlehání
500 g měkký tvaroh
1,5 kg čerstvé jahody
200 g sušenky Lotus
Postup Jahodový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. Sušenky rozdrtíme a promícháme s máslem a vejcem. Směs dáme do otevírací dortové formy o průměru cca 19 cm a dobře rozetřeme
Korpus na cheesecake pečeme v troubě asi 15 minut a potom necháme vychladnout
Jahody omyjeme, osušíme, nakrájíme na poloviny a vyskládáme je do formy nakrojenou částí nahoru. Pár jahod si necháme na ozdobu
Ve velké míse smícháme tvaroh a nastrouhanou limetkovou kůru. Vyšleháme smetanu a přimícháme opatrně do tvarohu
Limetkovou šťávu nalijeme do malého hrnce, zahřejeme a rozpustíme v ní želatinu. Šťávu s želatinou nalijeme do tvarohu a promícháme. Směs poté vlijeme do formy na upečený sušenkový korpus
Cheesecake ozdobíme jahodami a dáme na noc do lednice, aby dokonale ztuhl
Druhý den jahodový cheesecake podáváme.