Jahodový cheesecake recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
100 g máslo
3 ks limetka
3 plátky želatina
250 ml smetana ke šlehání
500 g měkký tvaroh
1,5 kg čerstvé jahody
200 g sušenky Lotus

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Sušenky rozdrtíme a promícháme s máslem a vejcem. Směs dáme do otevírací dortové formy o průměru cca 19 cm a dobře rozetřeme

  2. Korpus na cheesecake pečeme v troubě asi 15 minut a potom necháme vychladnout

  3. Jahody omyjeme, osušíme, nakrájíme na poloviny a vyskládáme je do formy nakrojenou částí nahoru. Pár jahod si necháme na ozdobu

  4. Ve velké míse smícháme tvaroh a nastrouhanou limetkovou kůru. Vyšleháme smetanu a přimícháme opatrně do tvarohu

  5. Limetkovou šťávu nalijeme do malého hrnce, zahřejeme a rozpustíme v ní želatinu. Šťávu s želatinou nalijeme do tvarohu a promícháme. Směs poté vlijeme do formy na upečený sušenkový korpus

  6. Cheesecake ozdobíme jahodami a dáme na noc do lednice, aby dokonale ztuhl

  7. Druhý den jahodový cheesecake podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!