Jablkový páj recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

nádivka
cukr
300 g jablko
rozinky
mletá skořice
1 ks vanilkový cukr
mletý zázvor
0 balíčků vanilkový pudinkový prášek
těsto
sůl
170 g máslo
250 g hladká mouka
6 lžic ledová voda

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky uděláme drobenku, do které dáme vodu. Vše zpracujeme v těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout.

  2. Jablka očistíme a nastrouháme. Spolu s cukrem a 1 vanilkovým cukrem, jablka dusíme. Přidáme špetku skořice, špetku zázvoru a trochu rozinek. Do toho vmícháme 1/2 balíčku vanilkového pudinku a necháme přejít varem. Místo cukru můžeme použít sladidlo vhodné pro diabetiky.

  3. Těsto dáme na plech (naválíme, namačkáme). Je jako linecké. Na těsto dáme udušená jablka a zprudka upečeme.

  4. Jablkový páj po upečení už jen rozkrájíme na řezy a podáváme - k čaji i kávě. Teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!