Chřestový závin s jahodami recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

80 g cukr
100 g cukr
100 g máslo
žloutek
400 g jahody
1 hrst jahody
mletá skořice
500 g listové těsto
100 g hrubá mouka
100 g mleté mandle
1 hrst čerstvá máta
400 g vařený chřest

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm kousky vařeného chřestu. Zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat, potom přidáme jahody, namleté mandle a dochutíme cukrem a skořicí

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto rozválíme na dva pláty a rozdělíme na něj připravenou směs jahod a chřestu a zabalíme jako jablečný štrúdl. Zpracujte suroviny na drobenku

  3. Chřestový závin před pečením potřeme žloutkem, posypeme drobenkou a pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C

  4. Příprava omáčky: nakrájené jahody pomalu a za občasného míchání rozvaříme - bude to trvat asi 20 minut a poté dochutíme mátou, kterou jsme předem nasekali nadrobno

  5. Chřestový závin s jahodami podáváme s domácí šlehačkou a teplou jahodovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!