Chřestový salát se zastřeným vejcem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 špetka sůl
1 špetka sůl
4 ks vejce
100 g máslo
1 ks ředkvička
2 ks šalotka
20 ml olivový olej
10 ml vinný ocet
10 ml vinný ocet
100 g kořenová zelenina
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka mletý černý pepř
200 g bílý chřest
200 g zelený chřest

Postup přípravy receptu

  1. Příprava chřestu

  2. Chřest oloupeme, spaříme ve vroucí osolené vodě podle velikosti chřestu na skus a následně zchladíme v ledové vodě. Chřest osušíme a nakrájíme na špalíky velké 1 cm

  3. Zastřené vejce

  4. V osolené vodě s octem připravíme klasickým způsobem přes naběračku zastřené vejce. Vejce vyklepneme do naběračky a ta se pak ponoří do roztočené vroucí vody. Když se vejce na okrajích zpevní, vyklopí se do vody a vaří 2 minuty

  5. Dresink z přepuštěného másla

  6. V rendlíku si přepustíme čerstvé máslo, během přepouštění neustále mícháme, aby nedošlo k připálení. Máslo necháme vychladnout a přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na jemné kostičky společně s na jemno nakrájenými šalotkami a česnekem. Nakonec dochutíme vinným octem, olivovým olejem, solí a pepřem

  7. Servírování

  8. Chřest přelijeme dresinkem, vejce položíme na talíř vedle a ozdobíme na plátky nakrájenou ředkvičkou

  9. Autor receptu: Petr Hajný

  10. Zdroj:SEXY moderní česká kuchyně, vydalo R MEDIA, spol. s r.o., 2013


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!