Jablkové lívance recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 lžíce cukr
3 ks vejce
300 ml mléko
0.5 kg jablka
250 g hladká mouka
kypřící prášek
podle potřeby
olej na smažení
na obalení
skořicový cukr
Postup Jablkové lívance recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh.
Jablka oloupeme a nastrouháme. Utřeme žloutky s cukrem, přidáme jablka, mléko a mouku, do které jsme přidali na špičku nože kypřícího prášku.
Těsto promícháme, vmícháme sníh. Lžící klademe těsto do vymazaného lívanečníku a smažíme z obou stran.
Teplé jablkové lívance obalujeme ve skořicovém cukru.