Jablkové koblihy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 4 ks vejce 1 ks citron 2 kostky tvaroh 150 g cukr krupice 500 g hladká mouka 60 g tuk na pečení 1 balíček sušené droždí 300 g kyselejší jablko na obalení cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr podle potřeby fritovací olej na smažení
Postup Jablkové koblihy recept
Postup přípravy receptu
-
Změklý tuk, cukr a vejce vymícháme do pěny. Přidáme sůl, citronovou kůru i šťávu a promícháme. V míse smícháme mouku s droždím a tvarohem.
Obě hmoty spojíme a hnětacími metlami vypracujeme na hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a v teple necháme 30 minut kynout.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Ty pak vpracujeme do vykynutého těsta.
Rozehřejeme fritézu nebo rozpálíme fritovací olej a pomocí dvou polévkových lžic z těsta vykrajujeme malé koblihy a smažíme je do zlatohněda.
Koblihy necháme na ubrousku okapat a obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Takto připravíme asi 20 ks koblížků.