Jablkové koblihy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
1 ks citron
2 kostky tvaroh
150 g cukr krupice
500 g hladká mouka
60 g tuk na pečení
1 balíček sušené droždí
300 g kyselejší jablko
na obalení
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
podle potřeby
fritovací olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk, cukr a vejce vymícháme do pěny. Přidáme sůl, citronovou kůru i šťávu a promícháme. V míse smícháme mouku s droždím a tvarohem.

  2. Obě hmoty spojíme a hnětacími metlami vypracujeme na hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a v teple necháme 30 minut kynout.

  3. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Ty pak vpracujeme do vykynutého těsta.

  4. Rozehřejeme fritézu nebo rozpálíme fritovací olej a pomocí dvou polévkových lžic z těsta vykrajujeme malé koblihy a smažíme je do zlatohněda.

  5. Koblihy necháme na ubrousku okapat a obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

  6. Takto připravíme asi 20 ks koblížků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!