Víno z jablečné šťávy recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

25 l jablečná šťáva
3,5 kg cukr krystal nebo krupice

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké měsíčky. Dáme je do velkého hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla potopená, a nějaký čas je necháme kysat. Pak všechna jablka prolisujeme na lisu na ovoce

  2. Jablečnou šťávu vlijeme do demižonu a zasypeme cukrem v uvedeném poměru. Na 25 l šťávy budeme potřebovat 3,5 kg cukru. Demižon uzavřeme a necháme kysat zhruba 1,5 měsíce. Až víno vykysá, stáhneme ho do lahví

  3. Víno z jablečné šťávy je sice podle opravdu starého receptu, ale je pěkně silné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!