Jablečná žemlovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
125 g máslo
300 ml mléko
4 ks jablko
5 ks rohlík
podle chuti
cukr
rozinky
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle a promícháme s rozinkami. V mléce rozmícháme vejce a v této směsi namáčíme plátky starších rohlíků nebo housek.

  2. Platky pečiva vyložíme dno máslem vymazané zapékací mísy. Na vrstvu namočeného pečiva dáme vrstvu jablkové směsi a posypeme skořicí a cukrem. Takto vrstvíme, až je mísa plná. Poslední vrstvu tvoří pečivo, na které dáme pár plátků másla. Zbylé mléko s vejcem můžeme nalít do mísy.

  3. Žemlovku pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě.

  4. Jablečnou žemlovku podáváme ihned po dopečení jako výborný sladký pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!