Krémová roláda recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
250 g máslo
2 lžíce rum
400 ml mléko
200 g cukr krupice
2 lžíce cukr moučka
200 g polohrubá mouka
1 ks vanilkový pudink
marmeláda na potření
olej na vymazání plechu
kakao na obarvení krému

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a postupně žloutky. Nakonec lehce vmícháme mouku. Piškotové těsto rozetřeme ne hodně vymaštěný plech a pečeme na 180 stupňů asi 10 minut. Ihned po upečení vyklopíme na vlhkou utěrku, svineme a necháme vychladnout

  2. Mezi tím si připravíme máslový krém. Podle návodu na sáčku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně zašleháváme pudink. Dbáme na to, aby měli všechny suroviny stejnou teplotu, a krém se nám tudíž nesrazil. Podle chuti přidáme rum. Část krému můžeme obarvit kakaem

  3. Vychladlý plát rozvineme a potřeme marmeládou. Na ní naneseme krém a svineme opět do rolády. Povrch rolády potřeme krémem a podle fantazie ozdobíme. Roládu můžeme polít čokoládou. Necháme vychladit a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!