Krémová pórková polévka s krutony recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
máslo
6 ks brambory
mléko
2 ks pórek
1 kelímek zakysaná smetana
muškátový oříšek
mletý černý pepř
2 ks starší rohlíky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Pórky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Vše vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody a uvaříme do měkka. Voda by se neměla úplně vyvařit. Případně ji opět doplníme. Část pórku vyjmeme a necháme na ozdobu

  2. Po uvaření polévku rozmixujeme dohladka. Vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Pokud nám přijde polévka příliš hustá, naředíme ji mlékem

  3. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm nakrájené rohlíky

  4. Krémovou pórkovou polévku s krutony na talíři ozdobíme pórkem a posypeme krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!