Krémová pórková polévka se smetanou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
3 - 4 lžíce máslo
1 l voda
1 špetka vegeta
mletý pepř
2 lžíce polohrubá mouka
2 ks menší brambory
1 kostka bujon
1 ks velký pórek
1 kelímek smetana ke šlehání 35%

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce vlijeme vodu a přidáme kostku bujónu. Dále vložíme nakrájený pórek a 2 menší brambory nakrájené na malé kostky. Vše povaříme do změknutí a nezapomeneme přidat sůl, pepř a špetku vegety

  2. Z mouky a másla si uděláme jíšku, kterou za stálého míchání přidáme do polévky. Pórkovou polévku odstavíme z plamene a tyčovým mixérem rozmělníme. Vznikne nám krásně zelená polévka. Teď už jen vlijeme smetanu, zamícháme a můžeme podávat

  3. Pokud chceme, aby krémová pórková polévka se smetanou vypadala při servírování slavnostněji, můžeme nakrájet malý kousek pórku na kostičky a poházet jimi hladinu polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!