Krémová rajská omáčka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
5 lžic olej
sůl
40 g máslo
1 - 2 ks cibule
1,5 lžíce tymián
1 kostka masox
2 ks bobkový list
8 kuliček nové koření
40 g hladká mouka
1 kg hovězí maso
1 lžička hořčičné semínko
8 kuliček celý černý pepř
4 plechovky rajský protlak (malý)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka

  2. Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava, nesmíme ji ovšem spálit! Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa

  3. Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme

  4. Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!