Domácí punčové řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

350 g cukr
10 ks vejce
1 lžička solamyl
250 ml voda
200 g cukr krupice
1/4 ks čokoláda na vaření
3 lžíce cukr moučka
200 g polohrubá mouka
1 lžička citronová šťáva
3 lžíce teplá voda
5 g kyselina citronová
1 sklenice rybízová marmeláda
1 lžička rumové aroma
1 špetka potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Na každý plát těsta budeme potřebovat 5 vajec, 100 g krupicového cukru a 100 g polohrubé mouky, na druhý plát pak ještě špetku potravinářské barvy. Vejce ušleháme s cukrem do husté světlé pěny, lehce vmícháme mouku, až máme vláčné těsto na první plát. Těsto na druhý plát připravíme stejně, jen obarvíme cukrářskou barvou na růžovo

  2. Každý plát upečeme zvlášť - péct cca na 180°C zhruba 5 minut, dle zkušenosti s vlastní troubou. Je třeba pláty nevysušit. Upečené pláty pak rozkrojíme na poloviny, příliš tuhou marmeládu rozšleháme s troškou vody. První světlý plát potřeme marmeládou, překryjeme růžovým, obarveným plátem. Ten namočíme několika lžičkami teplého nálevu, potřeme marmeládou a přiložíme světlý plát. Opět namočíme nálevem a potřeme marmeládou, přiložíme poslední plát. Mírně zatížíme a necháme 2 - 3 hodiny provlhnout v lednici

  3. Poté punčové řezy potřeme cukrovou polevou a po jejím mírném zaschnutí potřísníme čokoládou - pomocí vařečky, kterou v čokoládě jen omočíme. Po několika hodinách v lednici krájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!