Domácí rajčatová omáčka na těstoviny recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 1 snítka rozmarýn rajče 1 lžíce olivový olej voda na podlití 400 ml rajčatové pyré čerstvě mletý pepř třtinový cukr 1 hrst nať jarní cibulky 1 - 2 lžíce rajčatové pesto
Postup Domácí rajčatová omáčka na těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Nať cibulky omyjeme a nadrobno nakrájíme. Česnek oloupeme a nasekáme. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na kousíčky. Připravíme si rajčatový protlak, nejlépe domácí
V hluboké pánvi nebo kastrolku rozpálíme olivový olej. Vsypeme nať s česnekem a krátce orestujeme, aby se česnek rozvoněl. Přihodíme rajčata a opět krátce orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme otrhané lístečky rozmarýnu, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přidáme rajčatové pyré, rajčatové pesto a omáčku pár minut za stálého míchání prohříváme. Podle chuti můžeme přidat trošku třtinového cukru
Domácí rajčatovou omáčku podáváme s těstovinami a před servírováním můžeme posypat oblíbeným strouhaným sýrem, ale není to nutnost.