Domácí rajčatová omáčka na těstoviny recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
1 snítka rozmarýn
rajče
1 lžíce olivový olej
voda na podlití
400 ml rajčatové pyré
čerstvě mletý pepř
třtinový cukr
1 hrst nať jarní cibulky
1 - 2 lžíce rajčatové pesto

Postup přípravy receptu

  1. Nať cibulky omyjeme a nadrobno nakrájíme. Česnek oloupeme a nasekáme. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na kousíčky. Připravíme si rajčatový protlak, nejlépe domácí

  2. V hluboké pánvi nebo kastrolku rozpálíme olivový olej. Vsypeme nať s česnekem a krátce orestujeme, aby se česnek rozvoněl. Přihodíme rajčata a opět krátce orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme otrhané lístečky rozmarýnu, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přidáme rajčatové pyré, rajčatové pesto a omáčku pár minut za stálého míchání prohříváme. Podle chuti můžeme přidat trošku třtinového cukru

  3. Domácí rajčatovou omáčku podáváme s těstovinami a před servírováním můžeme posypat oblíbeným strouhaným sýrem, ale není to nutnost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!