Kuřecí měšec s mandarinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

máslo
pórek
vegeta
10 dkg niva
1 lžička med
maggi
1 kg kuřecí prsa
2 lžíce zakysaná smetana
sójová omáčka
1 ks velká mrkev
cherry rajče
1 konzerva kompotované mandarinky
olej na opečení
tmavá jíška na zahuštění
5 dkg gazdovská slanina
30 mražené nebo čerstvé žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa naporcujeme na větší plátky a mírně je naklepeme

  2. Nakrájené žampiony podusíme na másle a okořeníme vegetou

  3. Na každý kuřecí plátek vložíme cca půlku žampionů, mrkev nakrájenou na jemné proužky, tenké plátky slaniny a proužky nivy. Kuřecí měšec uzavřeme a sepneme jehlami nebo párátky. Znovu posypeme vegetou

  4. V tlakovém hrnci opečeme měšce na oleji ze všech stran, potom podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme druhou půlku žampiony a mrkve, loupané mandarinky i s trochou nálevu. Okořeníme podle chuti sójovou omáčkou a maggi. Kuřecí měšce necháme dusit v tlakovém hrnci cca 15 minut. Potom měšce vyndáme, do omáčky přidáme trochu nivy, zakysanou smetanu, med, případně ještě dochutíme kořením. Zahustíme tmavou jíškou a po odstavení z plotny zjemníme mandarinkovou omáčku plátkem másla, již nevaříme

  5. Kuřecí měšce s mandarinkovou omáčkou podáváme s vařenými brambory nebo smaženými hranolky. Ozdobíme najemno nakrájeným pórkem a cherry rajčaty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!