Italský plněný chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžíce cukr
15 g sůl
0 kostek droždí
olivy
500 g hladká mouka
310 ml vlažná voda
sušená rajčata
čerstvé bylinky
podle potřeby
olej
hladká mouka
náplň
šunka
sýr
čertovská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, droždí, vody, soli a cukru vypracujeme klasické kynuté těsto. Necháme vykynout, vyndáme na vál a znovu zpracováváme - snažíme se vytlačit co nejvíce vzduchu. Takto opakujeme ještě jednou. Po třetím vykynutí vyválíme podlouhlou placku a plníme podle toho, co má kdo rád.

  2. Italský chléb potřeme čertovskou omáčkou či kečupem, poklademe plátky šunky, slaniny, papriky, sýrem, vajíčkem, apod. Zabalíme do závinu a necháme ještě kynout 1/4 hodiny na plechu vyloženém pečicím papírem. Pak potřeme olejem a hustě posypeme hladkou moukou.

  3. Italský plněný chléb pečeme cca 35 minut při 180 °C. Chléb se dá péci i bez náplně, do těsta lze třeba přidat bylinky (rozmarýn, tymián, oregano a jiné), olivy, česnek, kousky sušených rajčat.

  4. Italský plněný chléb chutná teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!