Brownies s lupínky bílé čokolády recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1/2 lžičky sůl 3 ks vejce 230 g máslo 1,5 hrnek cukr krupice 1/2 hrnku polohrubá mouka 1 lžička vanilková esence 1/2 lžičky kypřící prášek do pečiva 230 g čokoládové hoblinky 85 g kvalitní hořká čokoláda 1 lžička instantní káva prášek 1 hrnek lupínky bílé čokolády
Postup Brownies s lupínky bílé čokolády
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 175 °C. Rozpustíme společně máslo, čokoládové hoblinky a hořkou čokoládu nad vodní lázní
V samostatné misce smícháme dohromady vejce, prášek instantní kávu, vanilku a cukr. Vmícháme do teplé čokoládové směsi a necháme vychladnout na pokojovou teplotu
Smícháme 1/2 šálku mouky, prášek do pečiva a sůl. Postupně vmícháme do vychladlé čokoládové směsi. Do zbylé mouky dáme bílé čokoládové lupínky a důkladně promícháme Přidáme do čokoládového těsta. Plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto
Brownies s lupínky bílé čokolády pečeme asi 30 minut. Pozor, aby se brownies moc nepřepekly, má to být čokoládový šťavnatý dezert. Necháme vychladnout a krájíme na čtverečky.