Brownies s lupínky bílé čokolády recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
3 ks vejce
230 g máslo
1,5 hrnek cukr krupice
1/2 hrnku polohrubá mouka
1 lžička vanilková esence
1/2 lžičky kypřící prášek do pečiva
230 g čokoládové hoblinky
85 g kvalitní hořká čokoláda
1 lžička instantní káva prášek
1 hrnek lupínky bílé čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 175 °C. Rozpustíme společně máslo, čokoládové hoblinky a hořkou čokoládu nad vodní lázní

  2. V samostatné misce smícháme dohromady vejce, prášek instantní kávu, vanilku a cukr. Vmícháme do teplé čokoládové směsi a necháme vychladnout na pokojovou teplotu

  3. Smícháme 1/2 šálku mouky, prášek do pečiva a sůl. Postupně vmícháme do vychladlé čokoládové směsi. Do zbylé mouky dáme bílé čokoládové lupínky a důkladně promícháme Přidáme do čokoládového těsta. Plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto

  4. Brownies s lupínky bílé čokolády pečeme asi 30 minut. Pozor, aby se brownies moc nepřepekly, má to být čokoládový šťavnatý dezert. Necháme vychladnout a krájíme na čtverečky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!