Italské těstoviny se špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
30 g máslo
1 ks cibule
200 ml smetana
80 g niva
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka mletý muškátový oříšek
500 g čerstvý špenát
350-400 g dlouhé těstoviny (špagety, tagliatelle)

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé špenátové listy velmi důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou a v nepatrném množství mírně osolené vody je lehce spaříme. Listy špenátu scedíme, pokrájíme na menší kousky a pak je krátce podusíme na másle s drobně nasekanou cibulí a česnekem. Máme-li zmražený špenát. necháme jej také podusit, dokud se zcela nerozmrazí.

  2. Těstoviny (špagety nebo tagliatelle) uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.

  3. Nivu nastrouháme na struhadle a smícháme se smetanou. Touto směsí zalijeme špenát. Celou směs nakonec dochutíme troškou muškátového oříšku, solí, pepřem a na závěr ještě krátce povaříme.

  4. Ke špenátu přidáme uvařené těstoviny a důkladně promícháme. Italské těstoviny se špenátem podáváme jako hlavní chod. Opravdu výborný oběd i pro ty, co nemusí denně maso, případně dodržují vegetariánskou stravu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!