Šlehačková bábovka s karamelkami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 250 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 250 g hladká mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání čokoládová poleva 1 ks citron (pomeranč) 1 kelímek smetana ke šlehání (250ml) 2 lžíce kakao (skořice) 10 ks karamelka
Postup Šlehačková bábovka s karamelkami
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Přidáme smetanu, citronovou (pomerančovou) kůru i šťávu, vanilkový cukr a promícháme. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh
Těsto rozdělíme na tři části. Jednu necháme bílou, druhou obarvíme kakaem (nebo ochutíme skořicí) a do třetí vmícháme nahrubo nastrouhané karamelky
Formu vymažeme i vysypeme a střídavě naplníme těstem. Těsto uhladíme směrem od prostředka ke krajům
Šlehačkovou bábovku s karamelkami pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 180°C. 10 minut před dokončením bábovku špejlí vyzkoušíme (jestli moc nelepí) a formu přikryjeme alobalem
Bábovku necháme ve formě částečně vychladnout a pak ji vyklopíme. Zcela vychladlou bábovku přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.