Šlehačková bublanina s višněmi recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
3 ks vejce
1/2 balíčku prášek do pečiva
cukr moučka
300 g višně
1 balíček vanilkový cukr
1/4 lžičky citronová kůra
2 hrnky polohrubá mouka
polohrubá mouka
1 hrnek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Višně očistíme, podle potřeby vypeckujeme a poprášíme polohrubou moukou

  2. Připravíme si těsto. Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva. Do mísy rozklepneme vejce a spolu s oběma cukry a citronovou kůrou vyšleháme do pěny. Pak postupně vmícháme mouku a tekutou šlehačkou a řádně promícháme

  3. Těsto vlijeme do grand remosky, poklademe višněmi a pečeme přibližně 30 minut dorůžova

  4. Vychladlou šlehačkovou bublaninu s višněmi naporcujeme, podle chuti posypeme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě nebo čaji jako moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!