Šlehačková bublanina s višněmi recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 3 ks vejce 1/2 balíčku prášek do pečiva cukr moučka 300 g višně 1 balíček vanilkový cukr 1/4 lžičky citronová kůra 2 hrnky polohrubá mouka polohrubá mouka 1 hrnek smetana ke šlehání
Postup Šlehačková bublanina s višněmi
Postup přípravy receptu
-
Višně očistíme, podle potřeby vypeckujeme a poprášíme polohrubou moukou
Připravíme si těsto. Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva. Do mísy rozklepneme vejce a spolu s oběma cukry a citronovou kůrou vyšleháme do pěny. Pak postupně vmícháme mouku a tekutou šlehačkou a řádně promícháme
Těsto vlijeme do grand remosky, poklademe višněmi a pečeme přibližně 30 minut dorůžova
Vychladlou šlehačkovou bublaninu s višněmi naporcujeme, podle chuti posypeme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě nebo čaji jako moučník.