Italské špagety carbonara recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks žloutek
100 g špagety
olivový olej
10 dkg anglická slanina nebo šunka
podle chuti
sůl
strouhaný parmazán
čerstvá bazalka
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vroucí vody dáme vařit špagety a promícháme, aby se nepřilepily. Vaříme až do doby, kdy budou al dente. Potom špagety scedíme tak, aby nám zbyla uvařená voda, pomůžeme si sítem, které položíme na misku nebo hrnec.

  2. Zvlášť na pánev dáme olivový olej, poté přidáme šunku či anglickou slaninu a osmahneme, dále přidáme na tenká kolečka nakrájený česnek a zhruba 1 - 2 minuty restujeme na mírném ohni. Uvařené špagety přidáme na pánev k orestovanému česneku a k šunce či slanině a chvíli restujeme. Poté nabereme asi do půlky malé sklenice (cca 50 - 70 ml) osolenou vodu ze špaget, přidáme ji ke špagetám a promícháme. Přidáme 2 žloutky a velice rychle promísíme se špagetami, aby se nám žloutky na ohni neuvařily. Vsypeme strouhaný parmazán a znovu promícháme, nakonec přidáme nasekanou bazalku.

  3. Italské špagety carbonara podáváme s čerstvě nasekanou petrželkou a ještě na závěr posypeme parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!