Indický pudink recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 1 ks vejce 2 lžíce strouhanka 4 lžíce smetana jahody mandle džem muškátový oříšek 1/2 l polotučné mléko
 
Postup Indický pudink
Postup přípravy receptu
- 
                                      
Mléko a smetanu povaříme s cukrem a strouhankou za stálého míchání, až směs zhoustne
 Vejce rozklepneme a zvlášť našleháme žloutek a bílek. Vmícháme do této směsi. Všechno pak vložíme do vymaštěné misky z varného skla. Na vrch pudinku nasypeme nadrobno nasekané mandle a dáme zapéct do vyhřáté trouby
Upečený indický pudink potřeme džemem a poprášíme strouhaným muškátovým oříškem. Když do pudinku přidáme jahody, chutná nejlépe, ale lze použít i jiné ovoce. Povrch můžeme dozdobit i mandlemi, oříšky, fantazii se meze nekladou
Indický pudink ihned podáváme
Foto: Shutterstock.com
