Šťavnaté kuře na indický způsob recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
4 lžíce olej
sůl
1 ks kuře
1 lžíce kurkuma
1 lžička mletá skořice
1 lžička citronová kůra
1 lžíce čerstvý zázvor
750 ml bílý jogurt
1 lžička pomerančová kůra
1 lžička mletý koriandr
2 tobolky kardamom
2 lžíce garam masala
2 lžíce chilli pasta
1 lžička mletý cayenský pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé větší kuře očistíme, rozkrojíme podél páteře na poloviny a na všech jeho částech ostrým nožem prořízneme až ke kosti a ze všech stran osolíme

  2. Připravíme si marinádu. Jogurt promícháme s jemně nastrouhaným zázvorem a prolisovaným česnekem a olejem. Pak vmícháme koření garam masala, drcený kardamom, chilli pastu, kurkumu, mletý koriandr a cayenský pepř, vše ochutíme mletou skořicí a pomerančovou a citronovou kůrou. Do této marinády naložíme kuře přes noc

  3. Odležené kuře na indický způsob rozložíme na rošt podložený pekáčkem, zakapeme olejem a zakryjeme alobalem. Kuře pečeme v troubě předehřáté na 220 °C přibližně 25 - 35 minut a potom alobal odstraníme, teplotu snížíme na 180 °C a kuře dopékáme dalších asi 15 minut dozlatova

  4. Šťavnaté kuře na indický způsob rozdělíme na porce a podáváme s kari rýží nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!