Škvarkový chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 lžíce olej
1,5 lžička sůl
1 lžíce ocet
150 g škvarky
250 g hladká mouka
320 ml vlažná voda
1 lžíce mletý kmín
1 lžička sušené droždí
150 g žitná chlebová mouka
2 lžičky sušená bramborová kaše
100 g celozrnná špaldova mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na desce smícháme mouky, droždí, kmín, bramborovou kaši, sůl, cukr, přilijeme vodu, olej, ocet a zpracujeme těsto

  2. Polovinu škvarků umixujeme, polovinu nasekáme na drobné kousky

  3. Oba druhy škvarků vmícháme do těsta, dobře zapracujeme a necháme vykynout

  4. V předehřáté troubě na 200°C pečeme škvarkový chléb v chlebové formě. Můžeme přidat slunečnicová a sezamová semínka. Občas chléb při pečení potřeme vodou

  5. Upečený škvarkový chléb vyklopíme z formy, necháme trochu vychladnout a můžeme jej začít jíst.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!