Škvarkoví šnečci recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička cukr sůl 1 špetka sůl 1 ks vejce 2 ks vejce 1 ks žloutek 2 lžíce mléko 2 dl mléko 50 g tuk 1 ks bílek 42 g droždí 250 g škvarky 500 g hladká mouka mletý černý pepř 250 g škvarková pomazánka
Postup Škvarkoví šnečci
Postup přípravy receptu
-
Ze všech přísad na těsto vytvoříme těsto. Pokud máme domácí pekárnu uděláme těsto v ní. Nezapomeňte první vkládáme tekuté přísady, potom sypké
Než nám těsto vykyne, uděláme si náplň. Smícháme v misce škvarkovou pomazánku s nasekanými škvarky, vejci a mlékem. Dochutíme solí a pepřem
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a každý potřeme polovinou náplně. Smotáme a roládu krájíme na centimetrová kolečka - šneky, které klademe řezem na plech vyložený papírem. Škvarkové šneky potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme kmínem. Šneky pečeme při 180 °C dozlatova
Škvarkoví šnečci jsou moc dobří ještě vlažní s fazolovou polévkou.