Škvarkoví šnečci recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
1 špetka sůl
1 ks vejce
2 ks vejce
1 ks žloutek
2 lžíce mléko
2 dl mléko
50 g tuk
1 ks bílek
42 g droždí
250 g škvarky
500 g hladká mouka
mletý černý pepř
250 g škvarková pomazánka

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech přísad na těsto vytvoříme těsto. Pokud máme domácí pekárnu uděláme těsto v ní. Nezapomeňte první vkládáme tekuté přísady, potom sypké

  2. Než nám těsto vykyne, uděláme si náplň. Smícháme v misce škvarkovou pomazánku s nasekanými škvarky, vejci a mlékem. Dochutíme solí a pepřem

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a každý potřeme polovinou náplně. Smotáme a roládu krájíme na centimetrová kolečka - šneky, které klademe řezem na plech vyložený papírem. Škvarkové šneky potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme kmínem. Šneky pečeme při 180 °C dozlatova

  4. Škvarkoví šnečci jsou moc dobří ještě vlažní s fazolovou polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!