Husí nebo kachní polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 díl celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
5 kuliček nové koření
1 špetka pepř
50 dkg brambor
25 dkg hlávkové zelí
50 dkg husí nebo kachní drůbky

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí nebo kachní drůbky (případně vepř. kosti z kotlety) dáme uvařit s kořenovou zeleninou a několika kuličkami nového koření

  2. Až je maso měkké, vývar scedíme, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na nudličky nakrájené hlávkové zelí, osolíme, opepříme. Když jsou brambory a zelí uvařené, přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev, která se vařila s masem, obereme maso a dáme do polévky

  3. Ozdobíme zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!