Jemná bramborovo-mrkvová kaše s petrželkou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 lžíce petrželka
1 kg brambory
mléko
2 - 3 ks mrkev
1/2 lžičky mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vsypeme do hrnce. Přidáme oškrábanou a na kolečka nakrájenou velkou mrkev. Zalijeme vodou, přidáme trochu soli a kmín. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 - 20 minut doměkka (podle velikosti kousků)

  2. Uvařenou zeleninu scedíme, ihned přidáme máslo, trochu mléka a důkladně rozšťoucháme. Můžeme nechat takto, nebo pomocí mixéru rozmixovat na jemno. Nakonec vmícháme čerstvou nasekanou nebo sušenou petrželku. Bramborovo-mrkvovou kaši podle potřeby dochutíme solí

  3. Jemná bramborovo-mrkvová kaše s petrželkou je skvělou přílohou k rybám, pečenému masu, zeleninovým karbanátkům apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!