Hruškové pyré s vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks citron
6 ks hruška
150 ml bílé víno
1 ks celá skořice
30 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Zralé větší hrušky omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a zbytek nakrájíme na menší kousky. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Hrušky nasypeme do kastrolku, přidáme citronovou šťávu, bílé víno, cukr a kousek celé skořice. Na mírném ohni hrušky doměkka podusíme. Poté vyjmeme skořici a hrušky rozmixujeme na pyré.

  3. Hruškové pyré s vínem podáváme teplé i studené. Výborně si rozumí s nejrůznějšími nákypy, palačinkami apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!