Hrníčková jablková buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.5 hrnku olej
3 ks vejce
2 hrnky jablko
1 hrnek cukr moučka
0.5 lžičky mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
3 hrnky polohrubá mouka
0.5 hrnku vlažné mléko
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
šlehačka
čokoládová poleva
podle chuti
sekané mandle
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, očistíme a nastrouháme nahrubo. Odebere z nich požadované množství - 2 hrnky.

  2. Vyšší pekáč vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme.

  3. Všechny suroviny smícháme v hluboké míse. Těsto nalijeme do připraveného pekáče a zvolna pečeme asi 30 minut.

  4. Hrníčkovou jablkovou buchtu nakrájíme na řezy a můžeme podávat. Podle chuti buchtu zdobíme šlehačkou nebo čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!