Hrníčková bublanina s borůvkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 hrnků olej
2 ks vejce
máslo
1 hrnek mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
cukr moučka
ovoce
1 balíček vanilkový cukr
vanilkový cukr
hrubá mouka
2 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si dáme dva hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, mléka, olej či tuk na pečení, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vejce. Vše pořádně promícháme dohladka, pokud chcete udělat buchtu vláčnější, zamíchejte do těsta marmeládu

  2. Pekáč či plech s vysokým okrajem si vymažeme máslem, olejem či jiným tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou, tak jak to máte nejraději. Vlijeme těsto a na vrch si naskládáme borůvky nebo jiné libovolné ovoce

  3. Z hrubé mouky, vanilkového cukru, moučkového cukru a másla si uděláme drobenku a hezky posypeme celou buchtu

  4. Hrníčkovou bublaninu s borůvkami dáme do trouby péct na 150 - 180 °C na půl hodinky, buchtu si pohlídejte. Já se vždy o tom, zda mám upečeno, přesvědčím píchnutím špejlí do těsta. Pokud se na špejli nelepí, je hrníčková bublanina hotová.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!